Cannelloni med Auberginefyllning
Enkel men supergod cannelloni fylld med aubergine- och zucchiniröra
Upplev en smakrik fest med denna enkla men supergoda cannellonirätt. Med sin fyllning av saftig aubergine och zucchini, toppad med en kryddig tomatsås och riven ost, är denna rätt perfekt för att imponera på middagsgästerna eller för en mysig hemmakväll.
Förberedelser
Sätt ugnen på 200°C.
Fyllning
Ingredienser
- 2 Auberginer
- ½ Zucchini
- 100g Färskost
- 1 Klick smör
- 1 msk Olivolja
- Salt
Steg
Hacka aubergine och zucchini i mindre bitar. Tex tunna halvmånar.
Smält en klick smör tillsammans med lite olivolja i en traktörpanna.
Lägg i aubergine och zucchini och salta.
Stek på medelvärme tills grönsakerna blir mosiga. Ca 20 minuter.
Blanda ner färskorsten och rör runt.
Tomatsås
Ingredienser
- 400g Krossade tomater
- 1 Rödlök
- 1 Klyfta vitlök
- 1 tsk Rödvinsvinäger
- 1 tsk Honung
- 1 msk Timjan
- 1 msk Basilika
- 1 msk Salvia
- 1 msk Olivolja
- Salt
- Peppar
Steg
Hacka lök och vitlök.
Värm olivolja i en liten kastrull.
Fräs löken och vitlöken på medelvärme tills den blir genomskinlig.
Häll i en skvätt rödvinsvinäger och eventuellt lite honung. Låt rödvinsvinägret reduceras.
Häll i de krossade tomaterna och en skvätt vatten, ungefär en halv deciliter.
Låt koka i ca 10-15 minuter.
Hacka kryddorna och blanda ner, salta och peppra.
Cannelloni
Ingredienser
- 200g Färska lasagneplattor
- 50g Ost, gärna lagrad
Steg
Lägg en klick av auberginefyllningen på en lasagneplatta. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
Rulla cannelloni tills formen är full.
Häll tomatsåsen över rullarna, låt såsen rinna ner på sidorna och i springorna.
Riv osten och strö över.
Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter, tills osten har smält.