Paprikapaj
Paj av durumvete med rostad paprika- och auberginefyllning
Upplev en explosion av smaker med denna paprikapaj där rostad paprika och aubergine tar centrumscenen. Den knapriga pajdegen ger en perfekt balans till de mjuka och saftiga grönsakerna, och tillsammans bildar de en måltid som kommer att tillfredsställa alla sinnen.
Förberedelser
Sätt ugnen på 200°C.
Pajdeg
Ingredienser
- 1½ dl Durumvetemjöl
- 1½ dl Vetemjöl
- 1 Ägg
- 125g Smör
- Salt
Steg
Blanda ingredienserna i en bunke och knåda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Ställ pajformen i kylen i 30 min.
Förgrädda i 15 minuter.
Grönsaker
Ingredienser
- 3 Paprikor
- 1 Aubergine
- ½ Zucchini
- 1 Liten rödlök
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Klick smör
- Salt
Steg
Skär paprikorna i strimlor.
Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och salta.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter (200°C) eller tills de har fått färg, de får gärna bli smått brända.
Skär auburginen och zucchinin i halvmånar, strimla rödlöken.
Smält en klick smör i en stekpanna, häll på en skvätt olivolja
Stek aubergine, zucchini och lök på medelvärme tills de har blivit mjuka och mosiga.
Paj
Ingredienser
- 3 dl Mjölk
- 3st Ägg
- 150g Lagrad ost
- 3 msk Ajvar
- Salt
- Peppar
Steg
Blanda mjölk, äggm, salt och peppar i en bunke och vispa.
Riv osten och lägg i bunken.
Klicka i ajvar.
Häll i de rostade grönsakerna och blanda runt.
Häll smeten i pajformen.
Ställ in i ugnen i ca 40 minuter (200°C).
Ta ut pajen och låt den svalna i 10-15 minuter.