Torskgryta med Tomat och Dill
Enkel men god torskgryta
Ge dina smaklökar en resa till havets djup med denna smakrika torskgryta, där den milda smaken av torsk kombineras med en fyllig tomat- och dillsås. En läcker middagsrätt som garanterat imponerar.
4 30 minuter
Ingredienser
- 8st Potatis
- 400g Torskfilé
- 3 dl Grädde
- 1 Dill, knippe
- 1st Tomat
- 1st Morot
- 1st Gul lök
- 2st Vitlöksklyftor
- ½ l Grönsaksbuljong
- 5 dl Vatten
- 2 msk Smör
- 1 msk Vitvinsvinäger
Steg
Koka potatisen mjuk. Ta upp och mosa lätt. Stek i olja.
Hacka löken.
Riv moroten fint.
Pressa vitlöken.
Fräs lök, vitlök och morot i smör och vitvinsvinäger.
Häll på vattnet och grönsaksbuljongen. Koka 5 minuter.
Tillsätt grädde och torsk. Koka 3 minuter till.
Klipp ner dillen.
Servera med potatisen.