Zucchinisallad
Matig zucchini- och tomatsallad
Ta med dig smakerna av sommaren med denna ljuvliga zucchinisallad. Med sin matiga konsistens och en fyllning av solrosfrön, fetaost och körsbärstomater blir varje tugga en smakupplevelse utöver det vanliga. Perfekt som tillbehör till en läcker laxmiddag eller grillad halloumi.
Ingredienser
- 3 dl Matvete
- 1 Zucchini
- 250g Körsbärstomater
- 1 Scharlottenlök
- 75g Fetaost
- 1 dl Solrosfrön
- 1 dl Olivolja
- 2 msk Balsamvinäger
- Salt
- Peppar
Steg
Koka matvetet enligt förpackningen, låt svalna.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme.
Sprid ut solrosfröna i pannan och rosta tills de börjar få färg, ca 5-10 min.
Ställ solrosfröna åt sidan och låt svalna.
Skär zucchinin i små och tunna bitar. Ca 5 mm breda.
Skär tomaterna i halvor och hacka löken fint.
Lägg matvete och grönsaker i en skål, smula över fetaosten, strö över solrosfröna, häll i olivolja och vinäger, salta och peppra. Blanda runt.